TERUG

 

06 november 2012.

Vragen van het CDA (Bertus Bannink) geluidfragment       en antwoorden van de wethouders Beintema geluidfragment          en ten Have geluidfragment

 

 

Het coalitieprogramma 2010-2014 van CDA en BurgerBelang.

 

Juni 2009    Gemeente-RWS 

Hoe is de communicatie naar de bevolking   (zie videofragment) even geduld lange laadtijd.

 

(Geluidfragment van "Tunnel Henkie"komt automatisch na 1 minuut, even geduld)

1998 De VVD heeft een nieuw plan.             (zie videofragment) even geduld lange laadtijd.

Het CDA komt met een gerucht.        .          (zie videofragment) even geduld lange laadtijd.

Hierna is er sprake van kiezersbedrog.          (zie videofragment) even geduld lange laadtijd.

Oud wethouder Jaap Das geeft uitleg..          (zie videofragment) even geduld lange laadtijd.

Lukt het laden niet dan klick met rechter muisknop op    "zie vidiofragment",  doel opslaan als,   opslaan,   openen en afspelen.

 

 

De gemeenteraad ( in 2009).

De gemeenteraad houdt zich bezig met het uitzetten van de lijn wat er de komende tijd op de politieke agenda moet komen.

De raadsleden zoeken u als burger op om te weten wat u bezighoudt

 

 

Eens kijken wat de politiek te melden heeft.

Klick op de partij en zie het standpunt over het TUNNELPLAN.

 

-    CDA

-    Burgerbelang

-    HOP

-    PvdA

-    Groen Links

-    Christenunie

-    GB

-    VVD

5 partijen gehad, nog 3 te gaan.

VVD

Standpunt op 23-12-2009

BB

Leo ten Brinke tunnel
Geplaatst op: 2009-12-23
BurgerBelang voor Leo ten Brinke tunnel

BurgerBelang is van mening dat de tunnel de naam van de “architect” Leo ten Brinke moet krijgen. Burgemeesters, regenten en notabelen worden regelmatig herdacht bij de naamgeving van wegen, lanen en singels. Waarom niet de geestelijk vader van de tunnel.

Rookte hij soms geen sigaren?
Een tunnel die al geschiedenis schrijft voordat ze gerealiseerd is. Velen waren voor, velen waren tegen maar ……hij komt er met een onnodig dure en milieuvervuilende constructie bergopwaarts aan de westzijde bij Dalzicht.

Zie hier onder het filmpje over de ongebrijpelijke beslissing tunnel tracé in/uitgang West Nijverdal.

HOP

HOP: 'Openbare veiling voor tunnelnaam"     RTV-Hellendoorn
dinsdag, 22 december 2009 14:55
NIJVERDAL - In een brief aan het college van B&W en de gemeenteraad gaat Hellendoorns Onafhankelijke Partij (HOP) in op de commotie die is ontstaan rond de naam van de combitunnel. PvdA en CDA pleitten gisteren en vandaag al voor de naam Leo ten Brinke tunnel in plaats van de naam Salland-Twentetunnel, zoals Rijkswaterstaat heeft voorgesteld.

HOP komt met een veel verder gaand plan, zij wil een openbare veiling houden voor de naam van de tunnel. HOP gaat er van uit dat de tunnel voornamelijk gebruikt zal worden door mensen die niet in Nijverdal hoeven te zijn: passanten en dus hebben zij volgens de partij niet zoveel belang bij de naamgeving. De opbrengst van de veiling wil HOP dan gebruiken voor de invulling van het tunneldak, het nieuw ontstane plein.

Hier zou volgens de partij een uitgebreide speeltuin moeten komen, waar kinderen zich kunnen uitleven. Tevens kan men hier seizoensmarkten houden. Uiteraard moet dit plein de naam Leo ten Brinkeplein krijgen, vindt HOP.  "Zo doen we daadwerkelijk recht aan het doel, wat de bedenker van het tunnelplan voor ogen had. We geven onze inwoners ECHT iets terug. Dat is veel meer waard dan alleen een ondergrondse naam waar men geen cent van terug ziet", aldus HOP. De partij vraagt college en raad om haar mening over dit voorstel.

 

PvdA

Ook PvdA verbaasd over naamgeving tunnel

dinsdag, 22 december 2009 09:59 RTV-Hellendoorn
NIJVERDAL -De PvdA Hellendoorn heeft met verbazing kennis genomen van de voorgestelde naam (Twente-salland tunnel) van de tunnel. "Bij het tunnelplan zijn vele mensen betrokken geweest. Maar als je uit Hellendoorn komt en aan het tunnelplan denkt dan denk je ook bijna meteen aan de geestelijk vader: Leo ten Brinke", aldus de PvdA.
pvda fractie  burgemeester
Eigen foto
"Het zou dan ook passend zijn als de tunnel straks zijn naam zou krijgen. Hiertoe is ook in de afgelopen dagen een oproep in de media verschenen". De PvdA wil dit ondersteunen en daarom zal Anja ter Harmsel namens de PvdA fractie dinsdag rond 12.00 uur een alternatief naambord aan de burgemeester overhandigen om de gemeente aan te sporen er bij rijkswaterstaat op aan kan dringen om de combitunnel de 'Leo ten Brinke tunnel' te noemen. Ook het CDA maakte gisteren bekend een voorstander te zijn van deze naamgeving.CDA

CDA wil Leo ten Brinke tunnel

maandag, 21 december 2009 23:49 RTV-Hellendoorn
NIJVERDAL - Het CDA is van mening dat de combitunnel de naam Leo ten Brinke Tunnel mee moet krijgen. Dat schrijft de partij in een brief aan het college.

Vorige week werd bekend dat de tunnel Salland Twente tunnel zal gaan heten. Dat maakte wethouder Paalman bekend. De traverse over het tunneldak zal dan wel de naam Leo ten Brinke krijgen. Hierbij heeft een door de Historische Kring uitgebracht advies zwaar gewogen. Veel burgers hebben het CDA laten weten dat men teleurgesteld is over deze naamgeving omdat Leo ten Brinke beschouwd wordt als de meest herkenbare 'grondlegger' van de tunnel. Ook was hij de man met baanbrekende ideeén over de lokale samenleving. 'Zo leeft hij voort bij velen', aldus het CDA.

Vorige week werd aangevoerd dat tunnels en bruggen niet naar personen genoemd worden, het CDA bestrijdt dat. "In Nederland zijn vele tunnels en bruggen naar personen genoemd. Bijvoorbeeld de Van Brienenoordbrug of de Coentunnel. De Combitunnel ligt onder het centrum van Nijverdal en is het grootste lokale project dat Nijverdal ooit heeft gekend. Vernoeming naar de plaatselijk zeer bekende Leo ten Brinke is onzes inziens een goede keuze", meldt het CDA aan het college.
Het CDA wil het college dan ook opnieuw laten overwegen om de tunnel Leo ten Brinke tunnel te noemen.